Deelauto

deelauto1

Vanaf woensdag 31 januari konden de inwoners van de Trisken als eersten in Noord-Nederland een elektrische auto met chauffeur delen.

De deelauto is alleen bestemd voor wijkbewoners van de Trisken. Voor slechts 1 euro per rit kunnen zij zich naar elke plek in de gemeente Smallingerland laten brengen. De elektrische auto is ter beschikking gesteld door Arriva. Verder werken aan het project mee de gemeente Smallingerland, de provincie Friesland en de MOS.

Sindsdien hebben veel mensen al gebruik gemaakt van de deelauto. Dit project is een doorslaand succes gebleken. Elke week maken tientallen mensen gebruik van dit fenomeen. Elke werkdag van 08.30 uur tot 17.30 uur rijdt de deelauto met vrijwilligers in en uit de wijk. Wijkbewoners kunnen de deelauto reserveren op deze site.