Historie van de wijk

trisken

De Trisken

Op de Hanebalken is onze woonplek,in 1989 zijn wij van uit de Folgeren hier komen wonen.
We wonen vlak bij de Jachthaven, kunnen vaak gaan wandelen naar het Parkje bij de Sanding.
Maar ook het schelpenpad op het dijkje langs de Drait, ons mooie rivier langs onze Trisken .
De Knotwilgen die op het dijkje staan langs De Drait , zijn geplaatst door het meedenken van mensen uit de Trisken
Ik heb daar zelf ook over meegedacht, ik ben natuurgids van het I.V.N  , dat is een natuurvereniging voor  natuureducatie.
Wij hebben de Knotwilgen geadviseerd, anders hadden er andere bomen gestaan.
Ik heb de bomen zien groeien, het waren eerst hele dunne wilgenstammen, maar zijn nu hele dikke bomen ,met een dikke kruin ,een pracht gezicht.
We noemen het ook wel Schapen dijkje, de schapen zijn ook weer terug gekeerd, om te grazen.
Dit samen is een mooi geheel.
In de Winter kan men ook over De Drait schaatsen,en genieten van het Winterlandschap.
Aan de buitenkant van de wijk dicht bij de Hanebalken is een Sportparkje ,met een Basketbalveld , Voetbalveld , Volleybalveld en Tennisveld hier word in de Zomers veel gebruik van gemaakt.
Hier achter een parkje met een natuurvijver , met Krabbescheer , Gele lis , Libeles , Vlinders , Salamanders en Kikkers enz.
Dus rond om de Trisken is het heerlijk genieten .

Groetjes Adrie Mens

Fijn wonen

Er werd ons gevraagd waarom het zo fijn wonen is in de Trisken........                                                    Nou, die vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden. Dat begint al als wij over het fietspad naar huis fietsen. Een mooi stukje natuur, die schelpenpaadjes en het water "de Drait". Heerlijk, die rust en die ruimte.      Maar je bent ook in een mum van tijd buiten Drachten, dichtbij bos en water.                                          In de wijk is het prettig wonen, het is net een dorp met twee leuke scholen, een wijkcentrum en veel speelgelegenheid voor kinderen.  Wij zitten hier prima naar onze zin.

Familie van der Heide.