veiligheid verkeer voorzieningen

Warmtescan aktie

 

      Warmtescan Actie

 

Ook dit najaar start de gemeente Smallingerland met de warmtescanactie. De gemeente wil inwoners graag helpen om duurzame stappen te zetten. Door het uitvoeren van een warmtescan krijgt de inwoner inzicht in waar warmte uit de woning weglekt en waar het zinvol is om extra te isoleren. Een beter geïsoleerd huis geeft meer wooncomfort en verlaagt de maandelijkse energiekosten.

De warmtescanactie is in eerste instantie bedoeld om inwoners in aanraking te laten komen met duurzaamheid. En niet voor een professioneel advies. De FLIR ONE PRO camera's zijn eenvoudig te gebruiken door middel van een mobiele telefoon of tablet. Het is een klein opzetstukje dat op een telefoon of tablet kan worden geklikt. Met behulp van een app geeft het apparaat vervolgens aan waar warmte uit de woning lekt.

Organisatie

Dit seizoen organiseert de gemeente in het najaar van 2020 en de eerste maanden van 2021 twee rondes. De eerste ronde zal plaatsvinden in oktober t/m december 2020 en de tweede in januari t/m maart 2021. Ditmaal zal er ook voor meer inhoudelijke ondersteuning gezorgd worden d.m.v. een opgenomen webinar over het gebruik van de camera en het aflezen van warmtebeelden. En een online vraag-en-antwoord ronde. De vraag-en-antwoord ronde zal hoogstwaarschijnlijk in oktober plaatsvinden, i.s.m. Bibliotheek Drachten. Naast warmtebeeldcamera's voor dorpen en wijken biedt de gemeente dit jaar 4 camera's aan via de Bibliotheek Drachten; zowel voor Android als iPhone. Leden van de Bibliotheek kunnen de camera een week lang lenen voor het scannen van hun woning.