De Wijkraad

Truus Koppert, bestuurslid

Sietske Boonstra, bestuurslid

Wijkraad de Trisken is paraat

Begin 2008 was de wijkraad van De Trisken weer op volle sterkte. Vier nieuwe wijkraadsleden die zich met de reeds zittende leden sterk zijn gaan maken voor de wijk. Voor de komende jaren is een speerpuntenlijst opgesteld. De drie hoofddoelen om de komende jaren mee bezig te zijn worden door de wijkraad als volgt omschreven: Verkeer, Veiligheid en Voorzieningen. In 2015 zijn er weer wijzigingen in de bezetting ontstaan. De penningmeester kreeg een andere baan en is vertrokken uit de wijk. Gelukkig waren andere mensen bereid in de wijkraad plaats te nemen.

Onder verkeer wordt onder andere de inrichting van de wijk als echte 30 km zone genoemd.

Bij veiligheid moet worden gedacht aan overzichtelijkheid, verlichting en een "goed gevoel hebben" in de wijk.

Als voorzieningen worden o.a. bankjes bij de Drait, winkelgelegenheden, speelvelden voor kinderen, medische voorzieningen, voorzieningen voor wijkbewoners en scholen genoemd.

Op deze site kunnen alle bewoners de vorderingen van de wijkraad en inspanningen van de gemeente terug zien. Tevens is hier de mogelijkheid om onwenselijke situaties te melden. Met deze meldingen zal de wijkraad de verschillende instanties zoals politie, woningbouw of eventueel politieke wegen bewandelen om hen "op actie" te zetten om deze op te lossen.

Voor bewoners die geen internet hebben zal de brievenbus bij de Skammel dienst doen als loket voor de Wijkraad. Hierin kunt u een brief gericht aan de Wijkraad posten.

Hier kunt u met alle problemen terecht. De wijkraad probeert dan een oplossing te zoeken.

Ook houden we soms OPENBARE INFO AVONDEN.

Houd dus de media en natuurlijk deze site in de gaten met de mededelingen.

Handige websites:

> Gemeente Smallingerland <

> Drachten wil je meemaken <

> O.B.S. 't Tweespan <

> P.C.B.O. 't Foarh�s <

> facebook. Wijkcentrum-de-Skammel <

> facebook Deelauto <

Handige emailadressen:

> Politie Frysl�n <

> info@wijkraaddetrisken.nl <

Overige websites:

> Veilig Verkeer Nederland (VVN), district Frysl�n <

> ANWB Nederland <

Afvalkalender 2019 <

Versie datum van deze kalender: donderdag 3 januari 2019, controleer regelmatig www.mijnafvalwijzer.nl voor wijzigingen!

Januari;  woensdag 2 plastic, vrijdag 11 gft, woensdag 16 papier, woensdag 16 plastic, vrijdag 18 restafval, vrijdag 25 gft, woensdag 30 plastic,

Februari; vrijdag 8 gft, woensdag 13 papier, woensdag 13 plastic, vrijdag 15 restafval, vrijdag 22 gft, woensdag 27 plastic.

Maart;  vrijdag 8 gft, woensdag, 13 papier, woensdag 13 plastic, vrijdag 15 restafval, vrijdag 22 gft, dinsdag 26 gft, woensdag 27 plastic.

April; vrijdag 5 gft, dinsdag 9 gft, woensdag 10 papier, woensdag 10 plastic, vrijdag 12 restafval,   vrijdag 19 gft, dinsdag 23 gft, woensdag 24 plastic.

Mei; vrijdag 3 gft, dinsdag 7 gft, woensdag 8 papier, woensdag 8 plastic, vrijdag 10 restafval,   vrijdag 17 gft, dinsdag 21 gft, woensdag 22 plastic, vrijdag 31 gft,

Juni; dinsdag 4 gft, woensdag 5 papier, woensdag 5 plastic, vrijdag 7 restafval, vrijdag 14 gft,   dinsdag 18 gft, woensdag 19 plastic, vrijdag 28 gft.

Juli;  dinsdag 2 gft, woensdag 3 papier, woensdag 3 plastic, vrijdag 5 restafval, vrijdag 12 gft,   dinsdag 16 gft, woensdag 17 plastic, vrijdag 26 gft, dinsdag 30 gft, woensdag 31 papier, woensdag 31 plastic.

Augustus; vrijdag 2 restafval, vrijdag 9 gft, dinsdag 13 gft, woensdag 14 plastic, vrijdag 23 gft,   dinsdag 27 gft, woensdag 28 papier, woensdag 28 plastic, vrijdag 30 restafval.

September; vrijdag 6 gft, dinsdag 10 gft, woensdag 11 plastic, vrijdag 20 gft, dinsdag 24 gft,   woensdag 25 papier, woensdag 25 plastic, vrijdag 27 restafval.

Oktober; vrijdag 4 gft, dinsdag 8 gft, woensdag 9 plastic, vrijdag 18 gft, dinsdag 22 gft, woensdag 23 papier, woensdag 23 plastic, vrijdag 25 restafval.

November; vrijdag 1 gft, woensdag 6 plastic, vrijdag 15 gft, woensdag 20 papier, woensdag 20 plastic, vrijdag 22 restafval, vrijdag 29 gft.

December; woensdag 4 plastic, vrijdag 13 gft, woensdag 18 papier, woensdag 18 plastic, vrijdag 20 restafval, vrijdag 27 gft.