veiligheid verkeer voorzieningen

Workshop in de Skammel

de lawei drachten 1

 

 

Tijdens deze (gratis toegankelijke) workshop wordt er kennis gemaakt met het Nationale Theater en wordt er een preview getoond van de voorstelling ‘Onze Straat’ en waar deze over gaat.

Vervolgens zullen er een paar onderwerpen aan bod komen waarover wij in gesprek gaan met de wijkbewoners. Dit kunnen onderwerpen zijn zoals: Hoe goed ken jij je buren, eenzaamheid en het langs elkaar heen wonen. Onderwerpen waar iedereen over mee kan praten.

Op deze manier leren de mensen hun mede-wijkbewoners (beter) kennen, hopen wij dat er (nieuwe) sociale contacten ontstaan, leren zij meer over theater en kunnen wij als Schouwburg deze feedback verwerken voor projecten in de toekomst.

 

Na de workshop worden de deelnemers uitgenodigd om op 22 maart geheel gratis de voorstelling te komen bezoeken. Met voorafgaand een rondleiding door de Lawei door onze directeur, een meet en greet met één van de spelers, lekkere hapjes en drankjes en na de tijd nog een leuk feestje!

Kortom: wij maken er voor hen een toffe VIP avond van.

 

Ons doel:

Door middel van live onderzoek in de wijk, de workshop en de VIP avond op 22 maart, hopen wij meer te weten te komen over de bewoners uit de wijk en wat hen wel of niet triggert om naar de Schouwburg te komen. Deze informatie is voor ons als erg belangrijk, omdat wij merken dat de drempel om een theater te bezoeken nogal hoog kan zijn. Wij hopen door dit project dat deze drempel verlaagd wordt en dat hierdoor de sociale cohesie in de wijk versterkt.

 

In eerste instantie kunnen geïnteresseerden reageren tot 7 maart, maar omdat er nog een paar aanmeldingen bij kunnen is het mogelijk om je aan te melden tot 13 maart.

.lawei.nl/theater

Nieuws

 • Stichting wijkraad 'de Trisken'
  Per adres: 'de Skammel'
  Melkkelder 84
  9205 DE Drachten
  KvK 01102819
  info@wijkraaddetrisken.nl

   

  Voor huur ruimte Skammel: cp@mosweb.nl

   

  Druk ook eens op GEEL (veiligheid) ROSE (verkeer) of BLAUW (voorzieningen).

   

  Het schapendijkje aan de kant van De Trisken is uitrenveld zonder opruimplicht en de dijk aan de Drait zijde is uitrenveld met opruimplicht.

   

  Bereikbaarheid Politie
  Vanwege de onduidelijkheid over de bereikbaarheid van de politie meld St. wijkraad de Trisken het volgende.

  Tel.nr; 0900-8844 voor alle kleine zaken, ook als u de wijkagent wil bereiken kan dit alleen via dit telefoon-nummer. Voor NOOD is er nog altijd het ALARMnummer 112.

  De wijkagent houdt ook een spreekuur in de wijk. Dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur en donderdag van 11.00 tot 12.00 uur. Hooizolder 105, het kantoor van REIK.

  Er is nu ook een Meldpunt Overlast. De meldingen kunnen gedaan worden via www.smallingerland.nl