Klachten over straatverlichting?

Friesland krijgt slimme openbare verlichting. Hebt u klachten?

Friesland krijgt slimme openbare verlichting

In Friesland, dus ook in de Trisken, wordt de komende periode een nieuw systeem in gebruik genomen om de straatverlichting meer flexibel te kunnen besturen. Het nieuwe digitale systeem vervangt het ToonFrequent (TF) signaal, dat momenteel zorgt voor het aan- en uitschakelen van de straatverlichting. Vanaf 20 augustus heeft netbeheerder Liander de laatste oude kastjes vervangen en wordt het nieuwe, slimmere systeem fasegewijs volledig in gebruik genomen.

Als ergens de straatverlichting overdags nog brandt kan dit worden doorgegeven aan de gemeente, net zoals een normale storing aan de straatverlichting. Liander krijgt via de gemeente de meldingen door en zal dan de kastjes alsnog vervangen. Doel is om voor het eind van het jaar helemaal klaar te zijn.