Nieuwsbrief van de gemeente Smallingerland

15 december 2023
Burgemeester Jan Rijpstra kondigt vertrek aan
Tijdens de vergadering van de raad van Smallingerland op 12 december 2023 heeft burgemeester Jan Rijpstra aangegeven in het najaar van 2024 te stoppen als burgemeester van Smallingerland.

Rijpstra is sinds 27 maart 2019 burgemeester van onze gemeente. In maart 2025 zou Rijpstra zijn ambtstermijn aflopen. 

Lees meer…
Afvalinzameling rond kerst en oud & nieuwEerste en tweede kerstdag, maandag 25 en dinsdag 26 december, en op maandag 1 januari 2024, zijn de ecostations en het bedrijfsgebouw aan de Tussendiepen gesloten. 

De inhaalroutes staan gepland op verschillende dagen. Kijk op MijnAfvalwijzer of de app wanneer wij langskomen. Meer informatie volgt op de website van de gemeente. 
FIX-teamDe energiecoaches van de gemeente helpen inwoners van Smallingerland bij het besparen van gas en stroom.

Om inwoners te helpen om deze middelen te installeren zoeken wij mensen die een paar uur per week willen helpen in het FIX-team.
Wil je helpen? Neem dan contact op met Albert Smeding: asmeding@bibliotheekdrachten.nl of bel met 0512 51 26 80
Lees meer…
Energietoeslag aanvragenHebt u de energietoeslag 2023 niet automatisch ontvangen, maar denkt  u er wel recht op te hebben? Vraag deze dan digitaal aan via onze website.

Op onze website leest u ook welke voorwaarden er zijn voor het aanvragen van de energietoeslag .

Hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact op met de Bibliotheek voor het formulierenspreekuur. 
Lees meer…
Bekendmakingen van gemeente SmallingerlandBekendmakingen zijn openbare publicaties over besluiten en regels die voor u van belang kunnen zijn. Bijvoorbeeld omgevingsvergunningen, verkeersbesluiten, verordeningen en beleidsregels.U vindt de bekendmakingen op onze website via de link hieronder:Bekendmakingen…
KerstboomLaatste nieuwsbrief van 2023Dit is de laatste gemeentelijke nieuwsbrief van 2023. Begin januari ontvangt u de eerste nieuwsbrief van 2024 weer in uw postbus.Wij wensen u alvast fijne feestdagen een goed 2024 toe.