Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van de gemeente Smallingerland

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Jan Rijpstra
Op zaterdagmiddag 6 januari opende burgemeester Jan Rijpstra het traditionele Nieuwjaarsfeest van Smallingerland met de woorden: “Namens het gemeentebestuur van Smallingerland wens ik u dit jaar een goede gezondheid toe, oog en oor voor de ander, optimisme en vooral kijken wat er wel kan.”

Na de nieuwjaarstoespraak was er in schouwburg De Lawei volop ruimte om elkaar te ontmoeten, zingen, dansen en elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Lees meer…
 
Afvalkalender 2024 staat onlineIn de afvalwijzer leest u welk afval wanneer wordt opgehaald in uw straat of buurt. U kunt de afvalwijzer (afvalkalender) ook downloaden en printen.

D
e afvalkalender is ook als app voor de smartphone beschikbaar.


Lees meer…
Groene voornemens? Word tuinambassadeur!Wil je in het nieuwe jaar meer met groen bezig zijn? Heb je interesse in tuinen, in bloemen, planten en biodiversiteit én vind je het leuk om inwoners te helpen met het vergroenen van hun tuin? Dan is tuinambassadeur worden misschien wel iets voor jou.

Een tuinambassadeur maakt een advies voor inwoners die hun tuin willen vergroenen.
Lees meer…
Duurzaam BouwloketBewoners van gemeente Smallingerland kunnen met al hun vragen over het energiezuinig, comfortabel en duurzaam maken van hun woning terecht bij het Duurzaam Bouwloket.
  
Het advies van DBL wordt gefinancierd door de gemeente en wordt daarom gratis en onafhankelijk aangeboden.
Lees meer op duurzaambouwloket.nl
Paspoort Vraag op tijd een nieuw identiteitsbewijs aanVerloopt uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs binnenkort? Vraag dan op tijd een nieuwe aan. Het aanvragen van een nieuw document doet u in het gemeentehuis. Maak daarvoor eerst een afspraak. Dat kan via onze website of telefonisch. Alle informatie over het aanvragen, verlengen en afhalen van een identiteitsbewijs vindt u op onze website.Lees meer…
Bekendmakingen van gemeente SmallingerlandBekendmakingen zijn openbare publicaties over besluiten en regels die voor u van belang kunnen zijn. Bijvoorbeeld omgevingsvergunningen, verkeersbesluiten, verordeningen en beleidsregels.U vindt de bekendmakingen op onze website via de link hieronder:Bekendmakingen…