Nieuwsbrief gemeente Smallingerland

Smallingerland zoekt nieuwe burgemeester
Op 12 december 2023 heeft burgemeester Jan Rijpstra aangekondigd dat hij eind 2024 stopt als burgemeester van Smallingerland. Dit betekent dat de gemeente op zoek moet naar een nieuwe burgemeester.

De gemeenteraad wil de inwoners van Smallingerland graag betrekken bij de zoektocht en hoort graag uw mening over wat voor persoon de nieuwe burgemeester moet zijn. 

Lees meer…
 
Viering hoogste punt De WelleDe bouw van Zwemcentrum De Welle heeft het hoogste punt bereikt. Op dinsdag 16 januari is deze mijlpaal met zo’n 80 aanwezigen gevierd. 
Hoogste punt De Welle ©Sieta Stel Fotografie-2
 Hoogste punt De Welle ©Sieta Stel Fotografie-2
 
Het duurzame ontwerp van het zwemcentrum zorgt ervoor dat het eigen energie opwekt en opslaat. De bouw verloopt volgens planning. De volgende fase is het wind- en waterdicht maken van het gebouw. Zoals het nu staat wordt De Welle in januari 2025 in gebruik genomen. 
Lees meer…
Gratis webinar warmtepompWeet u al het verschil tussen een volledig elektrische, hybride of ventilatiewarmtepomp? Nee? Geen probleem! Dit en nog veel meer wordt besproken tijdens het gratis webinar op donderdag 1 februari aanstaande om 19:30 uur.

Wilt u meer weten? Ga dan naar SA24.nl/webinar en meld u aan!

Feest op Het Anker en De BolderOp donderdag 11 januari vierden basisscholen PCBO Het Anker en OBS De Bolder in Drachten feest. Op hun gezamenlijke schooldak zijn 246 zonnepanelen in gebruik genomen.

Wethouder Maria le Roy, gedeputeerde Sijbe Knol en bestuurder Jan Boomsma van Adenium waren aanwezig. De gemeente vindt duurzaamheid erg belangrijk en is blij met dit initiatief.

Lees meer…
Regeling grafrechten KNIL-veteranenHet college Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met een regeling voor verlenging van het grafrecht voor de 8 graven van KNIL-veteranen en hun partner in Smallingerland op kosten van de gemeente.Burgemeester Rijpstra stond hier op woensdag 24 januari met nabestaanden van de KNIL-veteranen bij stil. In De Lawei was een ingetogen bijeenkomst. Voor de aanwezige nabestaanden was het een emotionele dag. Lees meer…
Tijdelijke kunst op het RaadhuispleinIn de eerste week van februari wordt er een Romneyloods geplaatst op het Raadhuisplein. Deze loods gebruiken kunstenaar Marten Winters en technisch producent Daan Soer voor laswerk en materiaalopslag. Ze bouwen de komende tijd aan een kunstwerk van Museum Dr8888.Het kunstwerk is een van de initiatieven voor een tijdelijke invulling van het Raadhuisplein.Lees meer…
Schets van kunstwerk motorkappen Raadhuisplein
Bekendmakingen van gemeente SmallingerlandBekendmakingen zijn openbare publicaties over besluiten en regels die voor u van belang kunnen zijn. Bijvoorbeeld omgevingsvergunningen, verkeersbesluiten, verordeningen en beleidsregels.U vindt de bekendmakingen op onze website via de link hieronder:Bekendmakingen…