Nieuwsbrief gemeente Smallingerland

Hoogste punt nieuwbouw Samen Kansrijk gevierd
Hoogste punt nieuwbouw Samen Kansrijk gevierd
Op donderdag 25 januari vierden leerlingen van It Heechhôf, Sjalom, Kleurryk, De Saffier en Kentalis de Skelp op de bouwplaats aan de Noorderhogeweg dat de nieuwbouw van hun school het hoogste punt heeft bereikt.

Om dat feestelijke moment te laten opvallen, rolden ze een grote vlag uit. De leerlingen lieten zich, samen met wethouder Pieter van der Zwan en een aantal onderwijsbestuurders gelijk ook bijpraten over het bouwproces tot nu toe.  

Lees meer..
 
Gratis Online StookcursusNu de winter in volle gang is zetten veel mensen de houtkachel weer aan. Helaas kan dit ook veel overlast veroorzaken voor uw omgeving en de natuur.

Door gebruik te maken van het juiste hout en op de goede manier stoken, kunt u overlast voorkomen.

De Groene Stoker biedt een gratis online cursus aan om te leren hoe u verantwoord kunt stoken. 

Lees meer…

 
Kennismakingsmarkt voor 28 nieuwe wmo-aanbiedersKennismakingsmarkt voor 28 nieuwe wmo-aanbiedersDonderdag 25 januari vond een kennismakingsmarkt plaats voor 28 nieuwe wmo-aanbieders binnen de gemeente Smallingerland. 

Zij bieden de komende zes jaar de huishoudelijke hulp, dagbesteding en individuele begeleiding aan. 

De gemeente vindt het belangrijk dat er een passend aanbod is voor inwoners als zij ondersteuning nodig hebben.  
 
Koninklijke onderscheidingDrie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt Een verrassing voor drie inwoners van de gemeente Smallingerland. Zij ontvingen namelijk een Koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor de samenleving

Mevrouw Minnema-Blaauw (62), dhr. Pepernoot (75) en dhr. Van Boekel ontvingen de onderscheiding. Ze zijn alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Op de foto dhr. Van Boekel met loco-burgemeester Pieter van der Zwan.
Water besparen met textielinzamelingWater besparen met textielinzamelingDe winter loopt bijna ten einde, een goed moment om de kledingkast zomerklaar te maken. Heb jij winterkleding die weg kan? Gooi dit niet bij het afval, maar doe dit in de textielcontainers!Met het inleveren van één kilo textiel bespaar je 676 liter water en 10,7 kilo CO2 uitstoot. De moeite waard om je oude kleding in de ondergrondse containers in de ecoparkjes te gooien dus! Mede dankzij haar inwoners zamelt de gemeente Smallingerland ongeveer 260.000 kilo textiel in. Dit levert een besparing op van maar liefst 175 miljoen liter water.Meer informatie over het inleveren van textiel vind je op onze website
Nieuwe editie gemeentemagazineNieuwe editie gemeentemagazine  Er is weer een nieuw gemeentemagazine uit.
Editie 2024 is vers van de pers en vanaf nu beschikbaar.U kunt een gratis exemplaar van het gemeentemagazine afhalen op de volgende locaties:het gemeentehuis;de ecostations aan De Boeg en De Hemmen;Bibliotheek Drachten.
Bekendmakingen van gemeente SmallingerlandBekendmakingen zijn openbare publicaties over besluiten en regels die voor u van belang kunnen zijn. Bijvoorbeeld omgevingsvergunningen, verkeersbesluiten, verordeningen en beleidsregels.U vindt de bekendmakingen op onze website:Bekendmakingen…