Hallo, ik ben Lotte Kors.

Ik werk vanuit de GGD als gezondheidsbevorderaar en Gezonde School adviseur in Smallingerland.

Als gezondheidsbevorderaar voer ik samen met gemeenten en partners in de regio het gezondheidsbeleid van de gemeente uit volgens de Wet Publieke Gezondheid. We werken aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de inwoners van Smallingerland.
Als Gezonde School-adviseur adviseer en begeleid ik scholen bij de uitvoering van de Gezonde School aanpak in alle onderwijstypen (PO, VO, (V)SO en MBO). In deze rol heb ik contact met ’t Tweespan en ’t Foarhûs.
Beide rollen vallen onder collectieve preventie, dat wil zeggen voor alle inwoners van Smallingerland. Ik ben dus niet een direct aanspreekpunt voor inwoners in de wijk als individu, maar ik werk vanuit de GGD samen met de gemeente om de gezondheid van de inwoners van de Trisken te bevorderen en beschermen.