Nieuwsbrief van de gemeente Smallingerland

03-04-2024
Gemeentedichter gezocht!
Bent u creatief en houdt u van dichten? Lees dan even verder. We zoeken een nieuwe gemeentedichter.

Katherine van der Velde, onze huidige gemeentedichter, neemt deze zomer afscheid. We zoeken een opvolger die met zijn of haar gedichten de inwoners van Smallingerland met een andere, frisse blik laat kijken naar het dagelijks leven in de gemeente. 

Meedoen aan de verkiezing kan door twee gedichten in te sturen. Een gedicht over duurzaamheid en een gedicht over een vrij onderwerp. De gedichten zijn in het Fries of in het Nederlands.

Interesse? Lees meer…
 
KoopstromenonderzoekKoopstromen onderzoek 2024

Gemeenten en de provincie zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. 

In maart start in de Provincie Fryslân daarom een onderzoek. Dat onderzoek brengt in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen. En hoe tevreden ze zijn over de verschillende winkelgebieden. Deze informatie helpt  gemeenten en de provincie bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen.

Wilt u ook meehelpen aan dit onderzoek? Vul dan de vragenlijst in.
Fries Doortrappen-seizoen met veel deelnemers afgetraptOp woensdag 27 trapte wethouder Maria Le Roy het Friese Doortrappen-seizoen in gemeente Smallingerland af. Er was veel belangstelling. Ruim 40 deelnemers fietsten mee met de tocht van ongeveer 18 kilometer op één van onze Doortrap-routes.De ochtend begon in het KR88Lab in Drachten waar een fietsdocent de deelnemers praktische informatie gaf over veilig fietsen.  Daarna stapte de groep op de fiets om een mooie tocht te maken. Lees meer…
Webinar ‘Energiezuinig en Comfortabel Wonen’
Stap voor stap samen naar een betere toekomst. Een groenere wereld waar u een bijdrage aan kunt leveren! Maar waar kunt u nu beginnen en welke stappen kunt u nu het beste als eerste nemen?

Hier krijgt u antwoord op tijdens het gratis webinar ‘Energiezuinig en Comfortabel Wonen’ op donderdag 4 april van 19:30 uur tot 20:30 uur.

Tijdens dit webinar wordt u stapsgewijs meegenomen door een expert op dit gebied. Diegene zal u op een zo goed mogelijke manier stapsgewijs vertellen welke stappen er voor u van toepassing zijn om zo energiezuinig maar zeker comfortabel te wonen. Daarnaast deelt de spreker ook nuttige informatie over subsidies, en kunt u vragen stellen.

Aanmelden kan via www.SA24.nl/webinar

Op donderdag 18 april vindt het webinar opnieuw plaats. Bent u niet zo van de online webinars? Bezoek dan de bijeenkomst in Gorredijk op donderdag 25 april.
 
Compost ophalenWmo-vervoer in goede handen
Vanaf 1 april verzorgen Kijlstra Personenvervoer en Taxi Nuis het Wmo-vervoer binnen de gemeente Smallingerland. Beide vervoerders zijn familiebedrijven die al tientallen jaren bestaan en staan voor punctueel, comfortabel en veilig vervoer. Het Wmo-vervoer is daarmee in handen van betrouwbare partners, waar Wmo-cliënten op kunnen bouwen. Cliënten zijn de afgelopen tijd hierover geïnformeerd en bepalen zelf, eenmalig, door welke vervoerder ze vervoerd willen worden.
 
Inloopbijeenkomst over definitieve inrichting Raadhuisplein
Hoe maken we van het Raadhuisplein de huiskamer van Drachten? Waar moet de nieuwe inrichting van het Raadhuisplein allemaal aan voldoen? Hierover werden bezoekers geïnformeerd tijdens een inloopbijeenkomst in het Kr88lab.

Er waren ongeveer 30 bezoekers. Ze hadden vragen over onder andere parkeren, de tijdelijke invulling en de vervolgstappen tot aan de nieuwe inrichting. 

De afgelopen periode zijn over de nieuwe inrichting van het Raadhuisplein vele ideeën opgehaald bij bewoners, ondernemers en andere betrokkenen. Ook hebben we eisen en wensen verzameld.

Alle informatie hebben we nu samengebracht in een  concept Plan van Eisen 

Lees meer
 
Nie